Spaced repetition

Fick en kommentar till ett inlägg angående studieteknik i engelska igår från Håkan Fleischer.

Han tipsade om något som kallas Spaced repetition.

Nyfikenheten är väckt och jag var tvungen att kika lite mer på det…

spaced repetition

Tanken har som sagts bara väckts men det är klart att jag måste ta in det här på något sätt i undervisningen.

IMG_1382.JPG

Idag tränade vi vidare med våra glosor för att nå vårt mål för veckan men på ett annat sätt. Vi jobbade med kort med de engelska orden på ena sidan och de svenska på den andra. Eleverna fick 2 och 2 ”förhöra” varandra. Kunde kompisen ordet la de kortet i ”kan-högen” var kompisen osäker hamnade det istället i ”lite osäker-högen”. Sedan jobbade de vidare med ”lite osäker-korten” och kunde allt eftersom lägga fler och fler kort i ”kan-högen”.

Det här är inte spaced repetition fullt ut. Vi får ta fram korten igen och lite senare osv. men vi har börjat tanken… 🙂

 

För att hela tiden kunna påminna sig om ord vi jobbat med i engelskan sitter våra engelska ord så klart uppe på väggen. Där kan vi gå och repetera och påminna oss när vi behöver. Men tänker att vi kanske ska fixa små lådor med ”kan-ord” och ”lite osäker-ord” i. Så vi kan träna när andan faller på.

IMG_1383.JPG

Lite svårt att hitta en bra sida eller film om detta med SRS men här är några olika.

Länk 1.

Länk 2.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.