Glosor – studieteknik – förmågor

 

Flera elever har under utvecklingssamtalen önskat att få glosor i läxa. Klart att de ska få det om de vill det! Veckans mål för veckan blev därav att kunna minst 4 lägesord på engelska. Men hur lär man sig glosor då? Jo man använder Analysförmågan och jämför de svenska orden och de engelska. Vad finns det för likheter som vi kan använda oss av för att komma ihåg? Finns det några liknande ord på svenska som glosan som vi ska lära oss? Vi jobbar på ett liknande sätt när vi jobbar med texter och böcker och använder oss av detektiven.

(null)

För att kunna träna på ett bra sätt hemma så jobbade vi med en mall där vi kunde träna orden fyra gånger och rätta oss själva.

Här finns mallen om någon har intresse av att använda den.

IMG_1355.JPG

Vik in de engelska orden så att de inte syns och skriv sedan första gången under ettan alla glosorna en gång. Kolla om du inte kommer ihåg riktigt! Nu får man tjuvkika fast målet är att vi ska kunna orden så det gäller ändå att försöka memorera tills nästa gång. Sedan viker man bort kolumn 1 och skriver under tvåan osv…

Vi tränade en gång i skolan så alla vet hur de ska göra och fick sedan med sig en ny lapp hem att träna med.

IMG_1358.JPG

IMG_1363.JPG

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Glosor – studieteknik – förmågor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.