Valens veckobrev v. 16

Hej!

Fritidsinformation:

Fredag 20/4 är sista dagen att lämna in lappen om semester.

Inblick och delaktighet i fritids verksamhet för föräldrar:

Vi hade en mycket trevlig resa till Kalmar på påsklovet. Det flöt på bra och vi lärde oss om Kronan och mycket annat på vår resa. Tyvärr fick vi lite klagomål från personalen på Kalmar Läns museum att några barn var för högljudda och inte höll sig till sin grupp så som vi bestämt. Det får vi tänka på och se till att vi gör om vi ska åka på flera resor i framtiden. Men som sagt förutom det var det en väldigt lyckad resa.

 

På måndagen var barnen uppdelade i tre grupper och gick runt på tre olika stationer där de gjorde samarbetsövningar. På tisdagen delade vi in barnen i två grupper och de fick titta på ca 70 bilder från Kalmarresan. Barnen fick berätta för varandra vad de hade lärt sig från resan och det var mycket de kom ihåg från det som guiden på museet berättade för oss om Regalskeppet Kronan. Barnen fick också utvärdera resan och flera barn tyckte att allt var roligt och det som var roligast var att åka tåg och shoppa. Det som flera barn nämnde som kunde bli bättre till en annan gång var att de ville att man skulle få ta med sina mobiler och spela spel på och någon ville ha mer tid för shopping.

På onsdagen såg vi film från förra årets cirkus och vi frågade barnen om det var några som var intresserade av att göra en cirkus även i år. Det var flera som var intresserade och nu får de fundera på vad de kan tänka sig att jobba med på cirkusen.

På torsdagen lekte de som ville den nya leken Paintboll i gympasalen. Alfred instruerade hur man skulle göra. På fredagen spelade de som ville fotboll och innebandy i gympasalen. De andra lekte ute.

 

Vecka 16          2018Aktiviteter på Valen
Måndag              16/4

Barnen får öva på att springa stafett på skolans framsida efter mellanmålet inför onsdagens Vårstafett.

De som inte såg cirkusfilmen får titta på den. De som vet vad de vill jobba med på Valens cirkus får skriva sina önskningar.

Egen lek.

Felicia jobbar på Valen på e.m.

Tisdag                 17/4Vilgots önskedag efter mellanmålet. Vi spelar fotboll.
Onsdag               18/4Vårstafett tillsammans med Hajen och Delfinen på Idrottsplatsen kl. 13.50. Ta med bra skor som man kan springa i. Efteråt grillar vi korv vid Bandybanan.
Torsdag              19/4

Några barn bakar Syltkakor (som Hajen röstat fram) till ”Håll Sverigerent-dagen”.

Vi pratar om kampanjen ”Håll Sverige rent” och tittar på filmer om nedskräpning.

Fredag                 20/4

Vi gör en Ninja Warrior-bana i gympasalen.

Sista dagen att lämna in semesterlappen till fritids.

Hälsningar  Emma , Jesper och  Maria

 

 

 

Se bilder på http://blogg.hultsfred.se/venhagskolansfritids.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *