Valens veckobrev v. 13

Hej!

Fritidsinformation:

För de barn i klass 3-6 som ska följa med på kulturresan till Kalmar gäller följande:  Barnen får ta med sig egen matsäck som vi äter innan besöket på Kalmar Läns museum när vi kommer fram. I matsäcken är det okej att ta med en kaka eller bulle, läsk eller Festis, inte godis, godis finns möjlighet att köpa i Kalmar. Ta gärna med frukt och dryck till resan hem.

Fritids ansvarar inte för dyrbara saker om någon tar med det på resan. Barnen får inte ta med mobil, Ipad eller dator. Ett tips: Det kan vara roligt att ta med något rese-spel, ett litet ritblock och penna.

 

Från och med v. 12 öppnar förskolan åt fritids kl. 05.30 på Sköldpaddans avdelning (avdelningen som ligger närmast skolan i förskolans byggnad). Fritids personal hämtar barnen på förskolan kl. 06.15. Telefonnummer till Sköldpaddan är: 070-286 98 49.

 

Varannan fredag kommer Felicia Magnusson att jobba på fritids på morgonen.

 

Jesper är ledig varje måndag. De flesta måndagar kommer Marie Pettersson att jobba.

 

Torsdag 29/3 bjuder Valenbarnen in föräldrar och syskon till Dropinfika.

 

Inblick och delaktighet i fritids verksamhet för föräldrar:

På måndagen v. 12 lekte barnen skeppsbrott (hinderbanedatten) i gympasalen. Perfekt lek där man rör på hela kroppen. På tisdagen pratade vi om varför man rockar sina sockor 21/3. Anledningen är att man uppmärksammar Världsdagen för Downs syndrom. Att man just uppmärksammar det den 21/3 är att de människor med Downsyndrom har 3 kromosomer istället för 2 av det 21:a kromosomparet.

På onsdagen skulle vi alla tittat på film då det var Alexanders önskedag men datorn fungerade inte så Alexander kom på en reservönskning då barnen fick spela på datorerna istället. Som tur var fick vi igång filmen lite senare så några barn kollade på den spännande filmen LasseMaja. På torsdagen bakade flera barn till dropinfikat. De som inte bakade gick till gympan och lekte Indiansmyg sedan var det flera barn som gick ut i det fina vädret medan några valde att stanna kvar i gympasalen och spela fotboll. På fredagen åt vi våfflor, grädde och sylt.

 

Se bilder på http://blogg.hultsfred.se/venhagskolansfritids.

 

Vecka 13           2018 Aktiviteter på Valen
Måndag              26/3 Alla går till gympasalen och spelar Basketfia m.m.
Tisdag                 27/3

Utelek på skolgården efter mellanmålet. Barnen ska alltid ha varma kläder på fritids för att kunna vara ute längre stunder.

Personalen på möte 15.00-16.45. Vikarie på fritids.

Onsdag               28/3 Påskpysselstationer tillsammans med Hajen. Vi äter mellanmål kl. 13.05 därefter påskpysslar vi fram till kl. 16.00. Är ert/era barn på fritids denna dag får de gärna stanna kvar till kl. 16.15.
Torsdag               29/3

Egen lek.

DROPIN FIKA Föräldrar och syskon är välkomna till Valen på Dropinfika för att se hur era barn har det på fritids och dricka kaffe och äta kaka som era barn bakat. Kl. 13.00-17.30. Även de som är lediga denna dag är välkomna att komma in en stund och fika.

Fredag                 30/3 Långfredagen. Fritids är stängt.

Hälsningar  Emma , Jesper och  Maria

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *