Valens veckobrev v. 5

Hej!

Fritidsinformation:

Fredag 2/2 är sista dagen att lämna in sportlovsschemat.

 

Varje vecka lägger vi ut bilder på fritids blogg för att visa er föräldrar vår verksamhet. Innan vi fotograferar frågar vi barnen om de vill vara med på bloggen och det är inte alltid barnen vill det så därför finns inte alla barn med på bloggen.

 

Tisdag 6/3 är det lovdag för skolan och fritids är stängt för fortbildning. Meddela senast 9/2 om ni inte själva har möjlighet att ordna omsorg för era barn denna dag.

 

Vecka 6 ska fritids ha en uppfinnarvecka där barnen får skapa nya uppfinningar av gamla prylar. Om ni har saker hemma som ändå är trasiga och ska kastas får barnen gärna ta med sig det till fritids. Ex. trasiga elektriska prylar så som en gammal radio m.m. Vad som helst som går att skapa med tar vi tacksamt emot. Klipp av sladdarna på elprylarna.

 

Inblick och delaktighet i fritids verksamhet för föräldrar:

På måndagen v. 4 pratade vi om att vi ska ha Idol/Talangshow torsdag 1/2. Vi såg några idolframträdande på Youtube och barnen funderade på om och vad de ville jobba med. Flera av barnen önskade att sitta med i juryn och då lottade vi fram vilka fyra barn som skulle få göra det. Några barn ville vara säkerhetsvakter och ett gäng barn ville uppträda. På tisdagen spelades en bandymatch tillsammans med Hajen där Valen bidrog med 12 spelare. Alma hade sin önskedag med Pyjamasparty och vi såg filmen Dumma mej 3, åt popcorn och lekte Mördarleken samtidigt som barnen myste i pyjamas och myskläder tillsammans med sina gosedjur. På torsdagen var det Daniels önskedag och han önskade att spela den ständigt populära leken Killerboll i gympasalen.

http://blogg.hultsfred.se/venhagskolansfritids.

 

Vecka 5              2018Aktiviteter på Valen
Måndag        29/1

Bordtennis i gympasalen för de som vill kl. 14.30.

Några bakar till Idol/Talang. Träning inför Idol.

De barn som ska uppträda tränar på sina uppträdanden under veckan. Jurygruppen med Haya, Raghad, Jennifer och Samanta träffas och pratar om att vara jury.

Tisdag               30/1

Vi tittar på film om uppfinningar och annat inspirationsmaterial.

Egen lek.

Onsdag            31/1Rörelsebingo i gympasalen kl. 14.30.
Torsdag              1/2Idol på Hajens scen kl. 14.30.
Fredag                2/2Vi leker leken Pansarboll i gympasalen efter mellanmålet.

Hälsningar  Emma , Jesper och  Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *