Valens veckobrev v. 18

Information:

Se bilder från Cupcakebakningen, Powerpointen om Kalmar slott och teatern om drottning Margareta på bloggen. https://blogg.hultsfred.se/venhagskolansfritids/

Vi har smsat fritids trivselenkät till några föräldrar. Hoppas ni har möjlighet att göra den på era mobiler tillsammans med era barn och skicka svaret till oss. Kolla att ni väljer Valens enkät.

Lämna in semesterlappen!

Inblick och delaktighet i fritids verksamhet för föräldrar:

Under vecka 17 har barnen jobbat med fritidshemmets dag. Vi har bl.a. tittat på filmen från fritidshemmets dag från år 2015 för att barnen skulle minnas och inspireras om vad de skulle kunna ha för arbetsuppgifter på fritidshemmets dag i år. Barnen har planerat och övat så mycket de orkat men de har också lekt egen lek och bara varit vilket är mycket viktigt för barnen på fritids.

På fritids tvingar vi inte barnen till att delta i ex. fritidshemmets dag eller andra arbeten men vi uppmuntrar dem och försöker inspirera dem till att prova nya saker och vi låter barnen vara delaktiga och ha inflytande genom att barnen får förverkliga sina egna idéer. Det är då de jobbar med hjärtats lust och resultatet blir som bäst.

Efter Hesjöpromenaden med skolan på onsdagen passade det bra med Alberts önskedag då barnen tittade på film och åt popcorn. Agnes och Samuels bjöd också på sina supergoda Cupcakes som de bakat på sin önskedag. Det var avancerade kakor de gjorde och de hade med sig fina formar och spritsar hemifrån som de använde sig av. Aktiviteten i gympasalen på torsdagen hoppade vi över och jobbade med fritishemmets dag istället.

Vecka 18Aktiviteter på Valen
Måndag          2/5

Vi jobbar med temat Fritidshemmets dag.

De barn som är i bakgruppen bakar kanelbullar uppe på Hajen.

Egen lek.

Tisdag              3/5

Vi jobbar med temat Fritidshemmets dag.

Egen lek.                                    Maria på kurs. Peggy vikarierar.

Onsdag            4/5

Vi jobbar med temat Fritidshemmets dag.

Egen lek.

Torsdag           5/5Fritids och skolan är stängd! Kristi himmelfärds dag.
Fredag             6/5Egen lek.

Hälsningar Ida och Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *