Valens veckobrev v. 17

Information:

Se bilder från Temaarbetet Kalmar slott på bloggen. https://blogg.hultsfred.se/venhagskolansfritids/

Vi vill att fritidsbarnen och ni föräldrar tillsammans fyller i fritids digitala trivselenkät när ni hämtar ert/era barn. Svaren är mycket viktiga för oss och vårt kvalitetsarbete.

Fredag 15/4 var sista dagen att lämna in semesterlappen! Vi måste få in dem nu!

Inblick och delaktighet i fritids verksamhet för föräldrar:

Vecka 16 var finalen på Valens temaarbete om Kalmar slott. På måndagen gjordes allt klart till utställningen om Kalmar slott och på tisdagen bjöds Delfinenbarnen och Hajenbarnen in till vår utställning samt vid hämtning, även föräldrarna. Barnen visade en Powerpointpresentation på filmduken om sådant de lärt sig om slottet vid studiebesöket i Kalmar. De har skrivit texter om slottet och sedan läst in sina texter i presentationen. Filmen från Danjas och Ines teater om drottning Margareta visades också. Alla barn bjöds på saft och kakor som Valenbarnen bakat.

På onsdagen presenterades nästa tema som blir Fritidshemmets dag och barnen fick bestämma vilka arbetsuppgifter de vill göra då. T.ex. baka, bollkastning, uppträda, ansiktsmålning m.m. De barn som var på fritids på torsdagen städade sina lådor, hyllor och klädkrokar.

Vi har haft vikarier under v. 16 då Maria ”vabbat”.

Vecka 17Aktiviteter på Valen
Måndag          25/4

Vi ser på filmen från Fritidshemmets dag 2015.                                                                               Vi jobbar med temat Fritidshemmets dag.

Egen lek.

Tisdag              26/4

Agnes och Samuels önskedag. De bakar Cupcakes som de bjuder på vid onsdagens filmvisning.

Vi jobbar med temat Fritidshemmets dag.

Onsdag            27/4

Alberts önskedag. Vi ser på film och äter Agnes och Samuels Cupcakes och något annat smaskigt. (Alla barn slutar kl. 13.00 i skolan p.g.a. Hesjöpromenad) Vi startar filmen så fort alla kommit efter 13.00.

Efter mellanmålet jobbar vi med temat Fritidshemmets dag.

Torsdag           28/4

Vi jobbar med Fritidshemmets dag.

Efter mellanmålet går vi till gympasalen och leker Basketfia.

Fredag             29/4

Egen lek.

Hälsningar Ida och Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *