Valens veckobrev v. 51

Hej!

Information:   Ni föräldrar får gärna hjälpa era barn att rensa/städa på deras klädkrokar.

Inblick och delaktighet i fritids verksamhet för föräldrar: 

Hannas önskedag med skridskoåkning blev tyvärr inställd p.g.a. att isbanan var avstängd. Istället finputsade vi på de sista förberedelserna till Nobelfesten både måndag och tisdag.

På onsdagen slöjdade ca 10 barn hos Leif i träslöjden och förrättsgruppen fixade snittar med ost och melon samt köttbulle och gurka och varmrättsgruppen lagade pizza till Nobelfesten.

På torsdagen kom äntligen dagen vi planerat för. Fritids Nobelfest som var en helt underbar rolig fest. Vi började med presentation av de 56 barn som deltog när de parvis gick ner för trappan mot festsalen (matsalen), välkomstal av Hans Majestät Konungen, förrätt, instrumenten tvärflöjt, saxofon, fiol och klarinett spelades, ett modernt flöjtstycke framfördes tillsammans med dans, sång på arabiska, varmrätten pizza intogs. Stiftelsen Hajen och Valen delade ut sex olika slags nobelpris till alla barnen i Vänskap, Artighet, Idrottsintresse, Drama, Skapande och Teknik. Kungen delade ut medaljer i ”guld”. Vimmerbytidningen var på festen och fotograferade. Två dansgrupper uppträdde och två mimare visade pantomim samtidigt som efterrätten serverades. Sista halvtimmen bjöds det på dans i gymnastiksalen och där röjde barnen loss till discodans, med mycket energi efter att de suttit stilla på festen. Där bjöds på chips, bra musik av DJ´s och blinkande lampor. Efter kl. 16.30 eskorterades trötta men glada barn hem av sina föräldrar då festligheterna var över för denna gång.

Vecka  51 Aktiviteter på Valen

Måndag            14/12  Sagas önskedag. Hon och några fler barn bakar lussebullar. Barnen städar sina lådor, brickor och klädkrokar.

Tisdag               15/12 Vincents önskedag. Skeppsbrott efter mellanmålet till ca kl. 16.15.  Barnen städar sina lådor, brickor och klädkrokar.

Onsdag             16/12  Tuvas önskedag. Tuvas tårt-tävling. Kl. 13.30 startar tävlingen.  Egen lek.

Torsdag            17/12 Linnéas önskedag.  Vi tittar på film och äter bl.a. Sagas lussebullar och annat gott. De som vill får stanna kvar till kl. 16.00 och se färdigt filmen.

Fredag              18/12 Egen lek. Fritids öppnar tidigare idag eftersom skolan slutar tidigare.

Vi önskar er en riktigt härlig jul och ett Gott nytt år! Ida och Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *