Valens veckobrev v. 48

Valens veckobrev v. 48

Information:

På fredag 27/11 vill vi få in blanketten om julförfrågan om vilka tider era barn ska vara på fritids under jullovet.

Inblick och delaktighet i fritids verksamhet för föräldrar

Under v. 47 startade vi upp ett nytt temaarbete där vi ska planera och jobba inför fritids Hajen och Valens gemensamma Nobelfest. Vi började med att se en faktafilm om Alfred Nobel och glimtar från den riktiga Nobelfesten från förra året. Barnen har fått välja arbetsgrupper där de valt på att jobba med dekoration/dukning/bordsplacering, uppträdande, förrätt, varmrätt, efterrätt och Discjockey. Barnen har kommit igång med sina förberedelser och de ser fram emot festen som hålls torsdag 10/12. Flera av flickorna har tillverkat vackra diadem och några killar har gjort halsband och kungakronor som de ska bära på festen.

Under onsdagen var flera barn i träslöjden hos träslöjdläraren Leif där några barn målade plankor till fritids utestall och några barn slöjdade egna saker. Ni kan se några bilder från träslöjden på vår blogg. Ines har skänkt en affär till fritids och därför har leken att leka affär startat upp denna vecka. Barnen har tillverkat egna saker som de säljer i affären, de säljer också de låtsasmatvaror som vi har på Valen.

Vecka 48Aktiviteter på Valen
Måndag          23/11

Vi jobbar med ett temaarbetet Nobelfesten.

Egen lek.

Tisdag              24/11

Vi jobbar med temaarbetet Nobelfesten innan mellanmålet.

Lovisas önskedag. Vi spelar mjukbrännboll i gympasalen efter mellanmålet.

Onsdag            25/11

Vi jobbar med temaarbete Nobelfesten.

Egen lek.

Torsdag            26/11

Vi jobbar med temaarbete Nobelfesten.

Egen lek.

Fredag              27/11

Alberts önskedag. Albert gör något bakverk som ser ut som egyptiska pyramider. Egen lek.

Sista dagen att lämna in tidsschemat för jullovet.

Hälsningar Ida och Maria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *