Fortsättning Leksaksfabriken

Idag har Kim Leksaksson avslutat projektet leksaksfabriken. Under veckan som gått hade de flesta barn hunnit skriva ut sina leksaker. idag var det två grupper kvar som skulle bli färdiga. Första lektionerna lade vi tid på att få dessa gruppers leksaker klara för utskrift och i skrivande stund tillverkas deras leksaker nu i våra 3D-printers.

Därefter samlades alla barn från år 1 och 2 tillsammans för att visa upp sina leksaker för varandra och berätta vad de tillverkat, för vem man tänker sig att leksaken passar och några hade till och med prissatt sin leksak och funderat kring vad den skulle kunna kosta.

Det här projektet har varit helt underbart på alla de sätt och att skapa egna leksaker i 3D-printern var så klockrent som avslutning här. Att skapa saker i 3D gör att barnen måste tänka flera steg. man måste kunna förstå läge, riktning och det är fantastiskt för att jobba med rumsuppfattningen. Ta bilderna nedan som är från det program vi jobbat med och som heter Tinkercad som exempel. På den första bilden ser det ju ut som att jag fått konen att stå på cylindern, men ser jag det från sidan så ser jag ju att det inte funkar. Jättebra träning.

kon framifrån

kon från sidan

 

Nedan finns några bilder på de några av de leksaker som tillverkats av barnen.

Leksaksfabriken har ju varit så mycket mer än bara just 3D-projektet och det kan ni läsa om i Annas blogg. Där finns inlägg om både Kims besök men även hur de jobbat när de inte gjort leksaker. jag rekommenderar varmt fler att pröva på det här med att skapa saker i 3D för det är ju ytterligare en dimension att ta hänsyn till när man skapar. De snabbutvärderingar vi gjorde innan jag åkte talade ju om att barnen tyckte detta var superroligt och Anna har redan idéer till hur vi ska kunna göra det ännu bättre nästa gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *