Nytt läsår nya utmaningar

Välkomna tillbaka alla pedagoger. Idag startar en ny termin och ett nytt läsår. För de allra flesta pedagoger är det en ganska hektisk fas nu i början innan alla bitar faller på plats och saker börjar rulla.

Förra veckan fick vi lyssna på en oerhört inspirerande föreläsning av Olof Röhlander som jag hoppas att man kan bära med sig när saker och ting går lite tungt.

Jag vill pusha för några sidor ni kan ha lite koll på under året för att se vad som händer på den digitala fronten i pedagogikens Sverige, men även i världen.

Den första sidan jag rekommenderar är AV-media Kalmar läns sida. Där de under hösten har flera pedagogiska Caféer som man även kan följa via nätet om man inte har möjlighet att åka ner till Kalmar. Under förra året tecknade AV-media även avtal med olika digitala läromedelstillverkare vilket gjorde att vi som har tillgång till deras mediekatalog också kan nyttja dessa program gratis. Det program som allra flest gillade var Skolplus, men under våren kom även Svenska djur och Världens djur dit också. Det enda ni behöver är en inloggning till Mediekatalogen så kommer ni åt dessa. De program som finns ser ni på bilden här intill.

Digitala resurser

 

Nästa sida är Öpedagogen. Det är Marie Anderson som bloggar här. Hon var Guldäppelvinnare 2011 och fyller sin blogg med mycket matnyttigt.

Ni som inte prenumererar på Skolverkets skrift IT i skolan tycker jag absolut ska göra det. Den kommer inte överdrivet ofta så den blir inget som tokfyller inkorgen, men den ger en liten bild av vilka ämnen inom IT i skolan som Skolverket har med och pushar för. Ni hittar alla sidor om IT i skolan från skolverket här.

Stefan Pålsson skriver Omvärldsbloggen för Skolverket och den är också mycket värd att läsa. Den ger oss ett större perspektiv på vår lilla bubbla vi lever i i vår lilla kommun.

Ja det var några sidor att börja med. Fler tips kommer förstås under terminen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *