Albäcksskolans elever fick använda bloggen som plattform

Albäcksskolan på nätet

Under elevensvalveckan på Albäcksskolan fick en grupp elever använda en blogg som plattform för sitt lärande. Eleverna var med i olika grupper och en av grupperna jobbade med ”Läs en film” och läste boken flyga drake. Några andra tog utgångspunkt i sina skriftliga omdömen så de olika slutprodukterna var väldigt olika.

Första dagen presenterades bloggen som verktyg och hur den fungerade. I den fick eleverna planera och utvärdera sitt arbete under veckan, men det verkligt spännande var att redovisningsformerna för veckans arbete tog sig så varierande uttryck. En presentation av olika sätt att redovisa skulle ge eleverna inspiration att pröva redovisningssätt de inte tidigare prövat. Det resulterade i att redovisningarna blev i form av till exempel, podcasts, film och prezi-presentationer.

Pedagogerna Karolina, Gunilla, Maria och Anna hade en idé om att bloggen vore ett modernt sätt att publicera och redovisa sitt arbete i och med att det går att göra på så många olika sätt. Samtidigt tvingar det eleverna att tänka till då man helt plötsligt har mottagare till sina uppgifter som finns utanför skolans väggar.

Ett mycket spännande arbete som jag hoppas ger ringar på vattnet att pröva för någon annan.

Nedan ser du en kort intervju med pedagogerna bakom projektet.

kika gärna in på deras blogg på:

http://blogg.hultsfred.se/albacksskolanpanatet/

En reaktion på ”Albäcksskolans elever fick använda bloggen som plattform”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *