Infomentor

Vårt verktyg för skriftliga omdömen Infomentor utvecklar sig. På BETT fick jag höra lite kring att det var på gång. I arbetet med att ta fram en IT-strategi för vår kommun kom det fram från alla stadier i skolan att vi saknade en lärplattform. Gymnasieskolan har en som Fronter tillhandahåller men grundskolan har ingen.

Att vi behöver någon bra plattform i grundskolan känns inte alls konstigt. Vi vill kunna dela med oss till kollegor, elever av det material vi jobbar med och vi vill kunna få in uppgifter av elever på ett enkelt och smidigt sätt. Vad vi inte vill är att få ännu ett system. Infomentor kommer nu under 2013 att uppgradera sig till bli mer plattformslikt. Det får ett nytt utseende och kommunikationenmellan framför allt lärare och elever förbättras avsevärt (enligt Infomentor förstås). Jag har bara sett lite av det nu idag och jag upplevde kanske inte att han kunde svara på allt jag ville, men spännande är det i alla fall. Vi kommer inte att behöva köpa in något nytt utan vårt system kommer att övergå i detta så småningom.

Tyvärr utnyttjar vi ju inte den kapacitet infomentor har idag fullt ut. Det skulle redan idag kunna vara en bättre kanal ut mot elever och föräldrar och inte bara en koppling mot IUP:er och skriftliga omdömen. Kan vi komma dit hän att vi utnyttjar systemet vi faktiskt har tycker jag att den mobila delen skulle vara intressant. Den kostar ju förstås, men den ger en omedelbar kontakt och kommunikation med föräldrarna som får meddelande i sina smartphones när läraren vill något.

Men som sagt vi ska inte betala en massa pengar för saker vi inte nyttjar.

Det nya systemet ska ha full integration med Google Apps. Vad det betyder i verkligheten kunde han inte förklara riktigt. Men eftersom Google Apps är på tapeten att börja diskussioner kring låter det ju åtminstone intressant.

Jag ser fram emot att få testa Infomentors system ”På riktigt” för än så länga saknas det svenska läroplaner ( allt är gjort för Storbritannien just nu) mm. Men spännande är det absolut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *