Lena Gällhagen lär med surfplatta

Som inför en rockkonsert väller folk in för att få lyssna till Lena Gällhagen när hon pratar om hur man lär med surfplattor i grundskolan. Lena är utvecklingsledare i Nacka och konsult på Tänk om och figurerar på många forum vad gäller framförallt surfplattor i förskolan. Nu har hon kommit med en nu bok som gäller surfplattor i grundskolan.

20130417-123608.jpg

Lena börjar med en presentation av sig själv gjord i appen videoscribe. En riktigt häftig app som skapar animeringar till presentationer.

Lena visar etapp som lägger upp en massa korta filmsnuttar tillsammans i ett stort fönster som schackrutor. Man kan sedan klicka på varje ruta för att spela upp den lilla filmen. I Lenas fall var set korta utvärderingar från barn kring användandet av Minecraft i skolan.

20130417-130401.jpg

Lena ger många exempel på hur man kan jobba väldigt kreativt i en mängd appar i skolan. Sök försöka få tag i en lista på appar hon jobbat i då hon tyvärr inte namnger alla. En var Pearltrees och Photobabble.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *