Första numret av IT i skolan är ute

Ni prenumererar väl på skolverkets brev ”IT i skolan”. Första numret är ute nu och det står mycket matnyttigt där. Den första artikeln handlar om Skoldatatek och den ska jag blogga om i skoldatatekets blogg.

CarolineSjunnerSjälvklart vill jag att ni läser allt som står i IT i skolan för det ger så mycket inspiration, men jag kommer här att blogga om en artikel i den. Jag vill berätta om Caroline Sjunners Pim5. Hon har gjort sin PIM 5:a om QR-koder och hur man praktiskt kan använda dessa i undervisningen.

Hon har gjort en Google-site (En webbplats hanterad av Google) där hela hennes arbete presenteras. Jag kanske har ett extra stort intresse för just QR-koder i och med att jag också satt mig in i detta arbetet och även föreläst om det, men det är ju ett väldigt trevligt sätt att joba med eleverna på ett nytt lustfyllt vis.

På Carolines site finns filmer som visar hur man gör och också en manual till hennes arbete och hur man kan gå till väga.

Kolla den sidan tycker jag för den är oerhört spännande.

IT i skolan på skolverket

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *