Dataspelsprofilen Stadsgårdsskolan Jönköping

Innan sommarlovet vatr jag och några pedagoger på studiebesök på Stadsgårdsskolan i Jönköping. Vi fick mycket intressanta tankar och vinklingar på hur man där lyckats integrera elevernas intresse, i detta fallet dataspel, till att fungera i undervisningen. Fredrik Blomster, som enligt sig själv beskriver sig som en ”Hardcore Gamer” är den som är eldsjälen i själva dataspelsprofilen. han menar att det de gör på sin skola är nog kanske inget koncept man kan ta rakt av utan att det finns någon som har ett väldigt stort spelintresse. Dock finns det väldigt många delar i detta som man faktiskt direkt kan nyttja och använda sig av utan att behöva göra en så stor grej som en egen skolprofilering i dataspel.

Minecraft är ett sådant exempel. I Dataprofilens blogg skriver Fredrik ner sina tankar kring dataspelande och undervisning. Tycker ni ska kika in där och just nu kolla det senaste inlägget som handlar om just Minecraft.

http://dataspelsprofilen.blogspot.se/2012/09/minecraft-edu-och-minecraft.html?spref=fb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *