iPad i förskolan

Idag har en förskola i vår kommun uppmärksammats i tidningen för sitt införande av ipad på en småbarnsavdelning. Intresset för att köpa in en iPad uppkom då pedagogerna upplevde att det med de små barnen var svårt att leva upp till läroplanens intentioner vad gäller teknik och datorer. De små barnen mellan 1 och 2 år och kanske till och med upp till 3 år har mycket svårare att hantera dator och mus då man rör på musen på ett ställe och får titta vad som händer på skärmen på ett annat. Med en iPad eller annan surfplatta så så får barnen direktrespons. Där de pekar och trycker där händer det saker.

Pedagogerna har varit mycket nöjda med sitt nya pedagogiska verktyg och jag hoppas att fler förskolor följer efter vad gäller att köpa in dessa som jag ser det fantastiska pedagogiska verktyg som naturligtvis inte bara lämpar sig till de minsta barnen på förskolan utan fungerar utmärkt i alla undervisningsstadier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *