Alla skolor i USA ska gå över till digitala läromedel

Som nästan av en händelse kopplat till det inlägg jag skrev igår beträffande vår IT-minister Anna-Karin Hatts inlägg i sin blogg skriver Stefan Pålsson om USA:s planer på att skolan där helt ska övergå till digitala läromedel. I hans blogginlägg hänvisar han till utbildningsminister Arne Duncans guide som ska hjälpa till att gå över från tryckta läroböcker till digitala läromedel.

Det påpekas i bloggen att det inte ska handla om en ren förflyttning av tryckta böcker till digital form utan att läromedlen ska ha större funktion med ett multimedialt och interaktivt innehåll innehåll som möjliggör sammarbete med andra elever och lärare enklare.

Läs detta. Mycket spännande. Undrar vad Björklund skulle tycka om detta eftersom penna och papper är väldigt viktiga i hans sätt att se på undervisning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *