BETT dag 1 resdag

Onsdagen den 11 januari satte vi oss i en bil tidigt på morgonen och tog oss ner till stationen i Kalmar. Där skulle vi kliva på ett tåg som skulle ta oss i ett svep till Kastrup där ett flyg sedan skulle föra oss vidare till London. Det var ett förväntansfull gäng från Hultsfred som åkte. Det var jag,  Berthold Nilsson (IT-pedagog gymnasiet), Andreas Karlström (IT-tekniker), Ulf Lund (IT-tekniker) och Sebastian Knutsson (IT-tekniker) från Hultsfred. Vi åkte tillsammans med sex personer från Mörbylånga och Kalmar.

 

Efter en lång tågresa var det dags för en liten flygtur till Heathrow. Vi höll tidsschemat och landade på utsatt tid.

Det som väntade oss sedan var en c:a 1 timma lång tunnelbanefärd och byten mellan olika linjer för att ta oss till vår slutdestination, High Street Kensington och vårt Hotell, Copthorne Tara Hotel.

Klockan var då c:a 18:00 Brittisk tid och vi fick installera oss på rummen en liten stund varpå det var dags för lite käk.

Efter ett tips från receptionen tog vi oss till ett litet, men väldigt klassiskt brittiskt ställe som hette Britannia. Där serverades klassisk brittisk mat och några passade på att testa den så omtalade rätten Fish and ships med ett faktiskt mycket nöjsamt resultat.

Kvällen blev inte så värst lång då de flesta var trötta efter en väldigt lång dags resande. Åter på Hotellet märktes det som kom att bli ett signum för den här resan. Britterna har dåligt WiFi. Hotellet hade enligt egen utsago ett WiFi-nät som skulle kosta oss 15 pund/dygn (visade sig sedan att det hade sänkts till 10 pund/dygn), men med så mycket gäster boende på hotellet räckte inte kapaciteten till så vi fick helt enkelt vara utan.

På bilden gör jag ett litet kort inlägg via 3G, mest för att jag påtalat innan resan att här ska det bloggas och Twittras, men tji fick både jag och ni.

Resans höjdpunkt kommer förstås i dag 2 då vi besöker denna enorma Mässa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *