Dansk forskning om digitala medier i undervisningen

Skolverket publicerade idag en artikel om hur digitala medier gör skillnad i lärandet om man också ändrar sin pedagogik. Artikeln hänvisar till forskning gjord av två danskar vid namn Karin Twedell Levinsen och Birgitte Holm Sörensen vid Århus universitet.

De har följt elever i 8 danska grundskolor under åren 2006-2008. Man upptäckte i sin forskning att det i de klasser som arbetade med digitala medier kombinerade med samarbete, problemorienterad undervisning, storyline och exempelvis rollspel gav en positiv effekt på lärandet och kunskapsutvecklingen hos eleverna. Att man varierade sitt sätt att inkludera digitala medier i undervisningen.

Däremot såg man inte alls dessa effekter när digitala medier användes i en mer traditionell lärarcentrerad undervisning.

Läs artikeln här:

Med förändrad pedagogik gör digitala medier skillnad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *