Positionssystemet

Att spela spel är inte bara roligt utan också bra färdighetsträning! Positionssystemet är ibland en ganska arbetssam del av matematiken i skolan som man behöver jobba med mycket. Jag vill tipsa om en kortlek som jag använder mycket i min undervisning. Kortleken innehåller 17 kvartetter med tal från 24 till 543. Talen på korten representeras på olika sätt, vilket jag tycker är mycket bra! De representeras med bilder, siffror, bokstäver samt uppdelning av talsorter. Samma siffror används i flera av kvartetterna men på olika positioner för att träna uppmärksamheten på detta. Bra är också att man kan variera spelet för spelregler till Finns i sjön, Memory och Löjliga familjen medföljer kortleken.

Mina elever tycker mycket om att spela spel och jag tänker att om det bidrar till en motivationsökning samt nya och fördjupade kunskaper så är det ett mycket lyckat inslag i undervisningen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *