Hundnapparna

Ett material som jag och mina elever jobbar mycket med i matematikundervisningen är Läsförståelse matematik – Hundnapparna (i serien ingår också Lägertjuven B) vilket är ett material som rymmer mycket, tycker jag! Det är ett material som är mycket elevnära samtidigt som det är roligt och kunskapsgenererande på olika nivåer. Eleverna tränar läsning, läsförståelse samt olika områden inom matematiken. Materialet behandlar problemlösning i vardagen genom att förena läslust, läsförståelse samt kul, spännande och ibland ganska kluriga matteuppgifter. Jag har också använt materialet i SVA-undervisningen men där får man vara beredd att stötta upp ordentligt med t ex de matematiska begrepp som texter och uppgifter behandlar.

Även elever som befinner sig längre fram i sin matematikutveckling gillar Hundnapparna (och Lägertjuven). Kluringarna som finns till varje avsnitt kan som sagt vara ganska kluriga! En del elever (och jag!) tycker att texterna är bra lästräningstexter och de första mer läsförståelseinriktade uppgifterna till varje text/avsnitt kan man med fördel diskutera muntligt om möjligheten finns!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *