Studiebesök på KGM

Eleverna har gnuggats i en mängd ord och begrepp inom samhällskunskapen och mycket har handlat om skillnader mellan privat och offentlig sektor. Därför föll det sig naturligt att besöka ett privat och lokalt företag; KGM som för många liksom undertecknad mest kanske förknippas med grossistverksamhet inom sporthallsinredning, men det visade sig vara helt fel då de även tillverkar en stor del av den utrustning som de säljer och att man utöver det driver gym, har en egen sporthall och även en liten sportbutik.

Mattias, VD på KGM inledde med en liten historisk genomgång kring verksamheten.

Några detaljer till bomsystemen som kapas i rätt längder.

Då mycket av det som tillverkas innehåller olika metalldetaljer krävs en egen metallverkstad och imponerande 65 ton stål används i produktionen varje år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *