Årets sommarpresent till mina SVA-elever uppmuntrar till att Tala, Lyssna, Läsa och Skriva

Snart är det dag för ett nytt läsår. Det blir spännande att se om min uppmuntran till att tala, lyssna, läsa och skriva i sommar har använts. Kanske, kanske inte men jag ville inför sommaren iaf uppmuntra och göra vad jag kan för att motivera till det.

Eleverna fick därför ”verb-spelet” med sig hem i syfte att motivera att tala svenska med. En QR-kod för att nå svt-play och t.ex. titta och lyssna på Agenterna. Så en liten skrivbok med penna för att uppmuntra till att skriva lite under sommaren. Så fick de låna böcker av mig i klassrummet alternativt låna på biblioteket för att även läsa under sommaren.

Verbspelet har jag tidigare skolavslutningar också gett till mina elever och hur det går till finns i det här inlägget: Sommarpresent till mina sva-elever | Malins PPlugg (hultsfred.se) Lite av ett favoritspel bland mina elever!

Min erfarenhet är nämligen att de flesta eleverna pratar väldigt lite svenska under sommarlovet (eller egentligen utanför skolan). De umgås mest med kompisar som har samma modersmål och därför tränar de ofta inte sin svenska under långledigheten så jag ville i alla fall inspirera och ge möjlighet till. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *