Ge alla samma chans att lyckas med läsläxan

För att vi ska ge alla elever samma chans att lyckas med sin läsläxa brukar jag skicka hem läsläxan som QR-kod. Jag spelar in en liten video när jag läser läsläxan för att modellera läsandet. Det gör att eleverna som inte har möjlighet att få hjälp med läsläxan hemma har mig att lyssna på för att kunna träna. Dels för att få förförståelse för texten men också för att kunna lyssna på uttal och betoning när de sedan ska träna själva.

 

 

Vi jobbar med texten. Pratar och skriver om bilderna och bygger sedan egna meningar just den här gången kring ”I skogen”.

Just den här lektionen undervisar jag elever som är ganska nya i Sverige men QR-koder som läsläxa ger jag till alla grupper av elever som  jag ger läsläxa till.

Se min film om hur jag gör mina QR-koder:

2 reaktioner på ”Ge alla samma chans att lyckas med läsläxan”

  1. Det stämmer. Jag skickar hem det som en möjlighet. Många föräldrar har någon form av smartphone vilket funkar jättebra, det behöver inte vara en surfplatta. Eftersom jag lägger filmerna på min Youtube-kanal räcker det egentligen med att de kommer åt internet hemifrån. Vi erbjuder också läxhjälp och då kan elevernas använda skolans I-pads och träna sin läsläxa.

    Tack för din kommentar! ?

  2. Låter väldigt spännande med qr koder men då förutsätter du att alla har tekniska hjälpmedel hemma och det har jag erfarenheter av att det finns familjer som inte har råd att ha. Hur gör du då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.