Vi lär oss 10-kompisar mha kort-patiens. 

Dags att öva 10-kompisar!!

Övningen blev idag därför att spela patiens. Pyramiden, fast jag plockade bort de klädda korten. Det gäller att bli av med korten på bordet genom att para ihop dem i 10-kompispar. 10:an plockar man bort utan kompis.

Vi lade upp fem rader som en pyramid med korten nervända och en sjätte rad med korten uppvända. Resten behåller man som en hög i handen.  Kan man plocka bort kort så ett nervänt kort ligger ”löst”, utan något annat kort på sig, får man vända upp det och se om man hittar en kompis.

Sedan vänder man upp tre kort i taget ur högen som man har kvar i handen när man lagt ut själva pyramiden, men man får bara plocka det översta.  Så får man börja om med högen om och om igen tills man upptäcker att patienten går ut eller inte.

Mycket uppskattat bland barnen.

De fick prova idag två och två men annars spelar man själv.

Dokumentkameran är ett mycket bra verktyg i klassrummet som jag använder mycket!

Vi hade också fixat ett memory och så kan jag rekommendera appen 10-kompisar.  ?

5 reaktioner på ”Vi lär oss 10-kompisar mha kort-patiens. ”

  1. Den här gången fick alla vara med i ”spelandet”. Dels för att själva patiensen var ny för gruppen och något som vi kommer att bygga vidare på. Dels för att vi också tränade den muntliga interaktionen i paren. Det var också bra för att automatisera kompisarna.

  2. Man måste stava det med bokstäver; tiokompisar för att få fram appen. Håller med om att den är jättebra. Man kan även välja andra ”talkompisar” att träna i den med hjälp av olika spel.

  3. Hej!
    Tack för roliga tips. Hittade inte appen 10-kompisar när jag sökte den på App-store. Heter den så??
    Mvh Maria Kada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.