Vi tränar ord med Bitsboard #livetibokstavslandet

Måste komma med ett app-tips

I appen Bitsboard kan man ”göra” sina egna spel, typ. 😉

Jag kan lägga in vilka bilder som jag vill att eleverna ska träna på och så kan eleverna spela med just de orden på en mängd olika spel. Jag kan lägga in bild, ord och spela in ljud.

Så eftersom jag jobbar med läsläran Livet i bokstavlandet, och de i varje kapitel i boken har ord på ordväggen som man ska jobba med i klassen så att eleverna känner igen de orden mha bildstöd när de dyker upp i texten, så har jag lagt in de orden och bilderna med ljud i appen. Så då kan eleverna också träna på dem där inte ”bara” på mina övningar på mattan. De kan träna tillsammans på lite olika spel eller en och en.

Om man skaffar/har appen och vill använda de orden jag lagt upp kring Livet i bokstavslandet så kan man i katalogen söka på: Livet i bokstavslandet så ska man hitta min sk board där. Hittills finns ordväggsorden till de första 7 kapitlen, de som vi har hunnit jobba med hittills helt enkelt. Det fylls på allt eftersom. 😉

Toppen tycker jag!

img_4691.jpg

img_4688.jpg
I det här spelet så hörs ordet och så kan man läsa det och markera om det är rätt eller fel.

 

img_4690.jpg
Här ska man dra rätt bild till rätt ord.
img_4689.jpg
Skriv ordet rätt.

Även om jag också gillar mina sk ”övningar”. Förra veckan gjorde vi rebusar. Jag gjorde några mha ordväggsorden som eleverna fick lösa och utmaningen blev att de  fick försöka hitta på egna.

 

En reaktion på ”Vi tränar ord med Bitsboard #livetibokstavslandet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.