Bokpromenad med Spågumman

Idag introducerade jag spågumman för mina elever. Inspirerad av Hülya Basaran så gjorde vi idag också en bokpromenad.

I min klass jobbade vi med boken ”Där går tjuv-Alfons”. Veckans bokstav är nämligen Å som i Åberg… 🙂


Jag började med att prata om hur man kan använda Spågumman innan man läser för att lättare förstå vad man läser. Med hjälp av dokumentkameran pratade vi först om vad vi trodde boken kommer att handla om vi läste också rubriken. Sedan läste vi inte mer utan gick en bokpromenad och tittade och pratade om bilderna i boken, sida för sida. Vi pratade om olika känslor som man kunde se. Vi tittade på hur de i boken hade visat att Alfons tänkte eller drömde något. Vi drog kopplingar till om vi själva någon gång känt oss som Alfons. Hur är det att vara anklagad för något? Hur känns det att vara ensam? osv.

Efter det läste jag boken för klassen. Vi hade gissat ganska bra bara genom att titta på bilderna visade det sig.

Mycket trevlig lektion! Tack för inspiration igen Hülya!

Nästa lektion ska vi fortsätta med recensionsarbetet. Vi återberättar och ritar och skriver om problemet i boken mha Cowboyen och 4-rutan. Eleverna ska också få betygsätta boken också i stjärnorna. Jag vill ha in deras Åsikt (på Å ;-)).

img_4528.jpg

Här finns recensionen om någon vill använda den:

Läs en liten bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.