Därför är vissa skolor bättre än andra.

Måste bara tipsa om Ulf Blossing och hans forskning och ett klipp på Youtube. ”Därför är vissa skolor bättre än andra.” Samverkan och anpassning av undervisning, kortfattat. Se klippet.

På vår skola kommer det här vara del i vårt priomål, som är under formuleringsprocess. Pedagogerna har varit med och funderat kring vad som är nästa steg för oss efter att vi ”backat bandet” och utvärderat vårt gamla prioriterade mål. Vi kom fram till att fortsätta utveckla den språkinriktade undervisningen och att samverkan var nästa steg för oss kring det.

Vi tittade på Blossings klipp förra ALM-träffen och gjorde ett nuläge. Hur samverkar vi idag? Dvs vi gjorde ”Var är vi?”- delen i kvalitetshjulet här under. Mellan ”hur blev det?” och ”var är vi?” förde vi inte lite input i form av Blossing alltså. Så att vi inte hamnar i samma mål, utan ny input, nytt fokus. Vi kommer även att läsa hans svenska förord i Timperleys bok ”Det professionella lärandets inneboende kraft.”

kvalitetshjul

Bilden har blivit lite tilltryckt men är tagen från Skolverket. Ett stödmateriel som heter Kvalitetsarbete i praktiken.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.