Elevinflytande klart – PP-vägg svenska klart!

Japp då har vi klarat av elevinflytandet till PP-väggen i svenska. I åk 1 är det inte helt lätt för eleverna men som jag säger till barnen:

man kan inget

Så nu har vi tränat en gång!

Vi pratade om hur man lär sig läsa och skriva. De som redan kan lite delade med sig av hur de har lärt sig och försökte förklara hur man ska tänka. Att man måste kunna bokstäverna och dess ljud och sätta ihop dem för att kunna läsa och dela på dem när man ska skriva. Orken tog slut lite innan vi kom fram till hur man kunde göra för att träna på det och än så länge har de inte så många erfarenheter av skolarbete så de hade svårt att ha jättemånga idéer. Mer än att man just måste träna. Träna på att läsa, träna på att prata och träna på att skriva. Eftersom vi provade på att skriva på datorn i tisdag och onsdags så pratade vi om vad man lärde sig av det. Så första gången nöjde vi oss med att fundera kring hur man lär sig helt enkelt. Här under ser ni resultatet.

elevinflytande svenska

Så nu ska den här listan sättas upp på PP-väggen för svenska.

img_4246.jpg

Men jag sätter också upp de orden om träning för det kan sammanfatta det mesta som sades kring läs- och skrivträning…

man kan inget

Man måste försöka, prova, chansa, misslyckas och prova igen för att till slut kunna!

Här finns de ”kloka” orden om någon mer vill använda dem.

Här finns den klara pedagogiska planeringen och matris på papper. Tyvärr har punkterna radbrytningen hoppat lite men jag hoppas att det mesta framgår. Har försökt rätta till det men det har inte funkat… 🙁

 

 

3 reaktioner på ”Elevinflytande klart – PP-vägg svenska klart!”

  1. Mycket kloka!! och min erfarenhet är att det har varit mer motiverande för eleverna att jobba och kämpa om de vet vart de ska nå och har fått var med och bestämma lite av vägen dit iaf.

  2. En kul tanke att samtala om hur man tänker för att stötta andra som inte hunnit så långt. Den kommer jag att använda mig av på mitt sätt. Mina elever blev förtvivlade när de upptäckte att jag inte lagt in en mattelektion på onsdagar. Det var enkelt att ordna. Jag flyttade en av två från torsdagen. Visst har de många bra tankar våra elever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.