Första dagen och första ASL-lektionen

Nu har vi dragit igång skolan och de två första dagarna för våra nya ettor är till ända. Det har varit namnskyltsmålande och ett besök i blåbärsskogen.

Första dagen gjorde vi också födelsedagshalsband. Halsband som eleverna får när de fyller år.

Eftersom jag vill lära känna alla dessa glada barn lite bättre gjorde de också en ”Här är jag”-uppgift. Så att jag vet alla viktiga saker som favoritmat, favoritfärg m.m. 😉

img_4289.jpg

Här finns Här är jag-pappret om någon vill använda det.

Här är jag
Idag hade jag också min första ASL-lektion med gruppen. Vi jobbar nämligen med att känna igen barnens namn. Mitt eget så klart men också mina kompisars. Så idag, i halvklass, fick eleverna logga in på datorn och lista namn. Jag hade satt namnen på klasskompisarna på tavlan så barnen kunde gå och hämta det namn de skulle skriva. Så klart satt de två och två och hjälptes åt. Måste säga att det värmer ett lärarhjärta när de sitter och verkligen ljudar och funderar tillsammans. En pojk i klassen uttryckte – Jag älskar skolan! när vi skulle plocka ihop. Mycket nöjd över att få ha jobbat med datorn. 😉 Härliga ungar!! 🙂

Fortsättning följer kring arbetet med namnen… En sammanfattning kring hela arbetsgången med namnen och avsnitt 1 i Livet i bokstavlandet kommer snart.

2 reaktioner på ”Första dagen och första ASL-lektionen”

  1. Hej

    Jag känner mig också lite ny på det här kan jag säga. Vi köpte in ASL – bokstavschema och ASL – handbok. Till arbetslagen så de har vi tittat och sökt inspiration i. Jag har också läst delar av Tragetons bok men det är en tid sedan, lånade den på biblioteket. Så har jag också läst e-boken #gilla_lära_språk. Ett annat tips är ju bloggen Tangentdansen. Christer Friman som driver den bloggen visar tydligt hur han jobbar i sin klass med ASL. Lycka till!!

  2. Hej!
    Jag har inte jobbat direkt med ASL, men har läst lite om det och skulle gärna vilja prova… 🙂
    Har du några bra tips på böcker/material för egen del? Vill gärna veta lite mer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.