Eleverna utvärderade mig idag…

Nu har jag bedömt eleverna gång på gång i 3 år. Gett feedback och jobbat formativt. Idag var det deras tur. (Skulle göras lite oftare men har helt enkelt inte blivit.)

Vad är bra och vad är inte bra? Vad tycker ni att jagades fortsätta med med blivande ettor och vad ska jag låta bli att göra?

Eleverna fick skriva ner vad de tycker och tipsa mig. Jätteroligt! De är väldigt snälla så jag har tyvärr inte fått så mycket kommentarer kring vad som inte var bra. Kanske hade det blivit fler om vi tränat på det fler gånger, utvecklingsmöjlighet för mig.

Men iaf härliga kommentarer kring vad det tycker är bra och vad de tycker att jag ska fortsätta med:

img_3826.jpg

En elev tycker att matte ”fuskisarna” är bra . Huvudräkningsstrategier som sitter på väggarna för att stötta eleverna hur man kan tänka och att det finns många sätt som är bra.

 

 

img_3827.jpg

Begreppsväggen är viktig för en annan elev. Där man kan gå och påminna sig om vad orden innebär och hur man kan tänka. Söka kunskap på egen hand i klassrummet.

img_3825.jpg

”Hjälpbordet” är ett bord som jag sitter vid när eleverna jobbar i böcker. De får gå fram till mig och be om hjälp istället för tvärtom. Ibland hinner de hjälpa varandra på vägen. Det gör också att de gärna söker hjälp hos varandra i första läget. Dessutom hinner jag ge formativ feedback och uppmärksamma om det är någon som inte riktigt förstått genomgång och tankesätt.

Hade en guldstund häromdagen när jag satt vid min ”hjälpbänk” men utan barn vid min sida. Jag satt och kikade ut över mina härliga elever som hjälptes åt vid sina platser. Och de förklarade verkligen för varandra! Ingen sa svaret, utan hur man skulle tänka. Fantastiskt härligt och det är precis dit jag vill komma med mina elever. Det ska jag jobba för även med nästa grupp! Att undervisa i att förklara gav kanske resultat.

Och slutklämmen från samma elev är ju härlig. Behövs i dessa stressade tider… SKRATTA MYCKET! 🙂

Nu kan jag ta ytterligare ett steg mot att bli en proffsig lärare. Tack för hjälpen alla kloka elever!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.