Avslutat I drömmarnas värld mha I-Movie.

Då har vi jobbat igenom alla 6 kapitel i vårt skriv- och matteprojekt I drömmarnas värld.

Vi har jobbat igenom olika delar som utvecklar vårt berättelseskrivande. Vi har jobbat med adverb och adjektiv, skrivit listor och brev m.m. Dessutom har vi kring varje kapitel jobbat med en stavningsregel kring svårstavade ord och då tagit hjälp av Livet i bokstavslandets program från säsongerna 2 och 3.

Vill ni titta lite på upplägget kring kapitlen så finns de på länken här.

Sista kapitlet heter Lugna nätter och där ska eleverna knyta ihop säcken kring berättelsen. Berätta hur det har gått för alla personer och allt ska lösa sig på något bra sätt.

Vi tittade också på Livet i bokstavslandet, avsnittet om choklad. Kanske huvudpersonen festar på chips eller choklad på slutet… Så klart gjorde vi en ”komihåg-plansch”.

image


 

Vi samlar ihop alla våra kapitel och läser för en kompis, bättrar på en del bilder där det behövs och sedan förbereder eleverna sig för att spela in en I-Movie film av sin berättelse. De fotade sina bilder och tränade för att kunna läsa med betoning när de spelade in. Med liv och lust jobbade de. Det är verkligen motiverande för mina elever att jobba med digitala verktyg.

Stolta och glada elever som hjälps åt för att fixa till fina små filmer. Här är två exempel. Med föräldrarnas tillåtelse har vi fått lägga dem på min Youtube-kanal så där finns fler att kika på om man vill.

I drömmarnas värld har också inneburit olika problemlösningar som huvudpersonen råkat ut för i form av matteproblem och utmaningsuppgifter som är lite extra kluriga. Det har handlat om att beräkna area av personens rum för att lägga nytt golv och omkrets för att sätta lister. Det har handlar om att jobba med bråk då det ska vara pizzafest. Eller olika klockproblem för att tyda och fundera kring huvudpersonens skolschema. Alla dess uppgifter finns också här på bloggen, klicka på I drömmarnas värld i menyraden.

En reaktion på ”Avslutat I drömmarnas värld mha I-Movie.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.