Vi tränar läsförståelse mha Lässugen och reportern.

Lässugen bild

Då var sportlovet slut och planringen inför veckan som kommer har börjat. I morgon ska vi fortsätta att jobba med läsförståelse mha Lässugen och reportern i min läsgrupp. Lässugen från UR och reportern från En läsande klass.


Vi ska titta på Lässugen från UR, avsnittet med Sagan om det röda äpplet. Det är andra avsnittet för oss. På inlägget här kan ni läsa om hur vi jobbade med det första avsnittet. Progressionen tills i morgon blir att eleverna får hjälpa till att försöka hitta på frågor, tillsammans i gruppen. Så efter vi har tittat på avsnittet så kommer vi att sätta oss på mattan och kika på boken och bilderna tillsammans en gång till. Jag har förberett frågor också på de olika nivåerna. Målet är att de kan hitta på frågor på ytan men vi pratar om de andra också och är det någon som kan hitta på frågor under ytan och frågor på djupet så är det såklart jättebra.

Lässugen sagan om det röda äpplet
Bilden från Marie Trapps blogg. http://marietrapp.blogspot.se/search?q=l%C3%A4ssugen

Vi kommer att ta hjälp av våra frågeord så klart:

Frågeord

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.