Kap 3 I drömmarnas värld. Beskriva miljö med sinnen. Stava DJ.

Kapitel 3 I drömmarnas värld handlar om att beskriva miljön som huvudpersonen hamnar i när den kommer till Drömmarnas värld. De ska använda sinnena. Beskriv hur det ser ut, hur det luktar, vad hörs när huvudpersonen går där i drömmarnas värld? osv.

Innan vi drog igång med själva skrivandet så pratade vi om Dj-stavningen. Kanske kommer huvudpersonen djupt inne i en djungel eller i havets djup eller på något djupfryst ställe. Vi tittade på Livet i bokstavslandet, programmet om djungel. Så samlade vi DJ-ord och skrev på en stöttningsplansch.


Eleverna drog igång skrivandet med stor energi. Några frågade om de fick läsa och rätta varandras. – Absolut! Så glad jag blir. Vi gjorde tillsammans en checklista över vad det var som de skulle titta efter i varandras texter. Vilken jag nu har lagt in i dokumentet för planeringen kring I drömmarnas värld, därför lägger jag nu upp den uppdaterade versionen igen. Finns här på länken.

Kap 3 I drömmarnas värld

Är du intresserad av att se det tidigare arbetet med skriv- och matteprojektet I drömmarnas värld så sök bara på just I drömmarnas värld i sökrutan högst upp till höger här på bloggen.

 

2 reaktioner på ”Kap 3 I drömmarnas värld. Beskriva miljö med sinnen. Stava DJ.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.