Arbetsschema – ASL – Nyanlända

Idag har jag provat mitt nya arbetsschema för mina nyanlända elever i klassen. Min allra nyanländaste, som bara varit i Sverige sedan i november fick prova idag.

Arbetsschema ASL

Tanken är att träna dig på att säga, och skriva vanliga meningar. Meningar som man använder relativit ofta i svenskan. Hon skriver med talsyntes vilket gör att hon hör bokstäverna hon skriver och orden och meningarna när hon trycker mellanslag och sätter punkt. Tanken är också att ge henne redskap för att lära sig svenska även hemma. Lära henne vad det finns för bra hemsidor där man kan lära sig läsa och skriva och prata svenska. Nu var fokus på Livet i bokstavslandet, Radioapan och Elevspel.se. I klassen använder vi oss också av Inläsningstjänst ett verktyg som jag också vill att hon bekantar sig med.

Arbetesschema – ASL

Funkade bra idag iaf! 🙂
IMG_3219.JPG
  
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.