James Nottingham. Ta er tid att titta! Målmedveten undervisning

Har ni inte tittat på James Nottinhams föreläsning från UR samtiden så är det verkligen ett tips.

Länk.

Han berättar så väldigt bra om hur viktigt det är att visa på målen och vad vi kommer att bedöma innan eleverna gör en uppgift. Det är precis det jag menar också, fast jag inte är lika bra på att berätta om det som James. Ge eleverna förutsättningar att lyckas.

motto

Det jag kommer att jobba vidare med i mitt klassrum efter att ha sett James föreläsning är bl.a. att träna eleverna, på ett tydligare sätt, att ge sig själva feedback. Jag måste också fundera på hur jag kan synliggöra progressionen för eleverna. Jag gör det bl.a. genom att vi tittar tillbaka på våra berättelser men det finns många fler områden i det vardagliga arbetet där jag säkert kan synliggöra det bättre. Krävs att fundera lite på.

Mitt tänk finns i filmen här.

Finns fler små givande filmer, kortare, av James Nottinghem på Youtube. Här är en:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.