Elevledda utvecklingssamtal m förmågor och mål.

Då var det dags för utvecklingssamtal!

Eleverna har fått träna sig på att leda sitt eget samtal. Här under finns dagordningen de följer.

dagordning utv samtal

Dagordning

De har inför samtalet fått fylla i blanketten Inför utvecklingssamtalet. Hur de trivs i skolan.

Inför utv samtalet 1

 

inför utv samtal 2

Inför utvecklingssamtal

I målboken har de fått fundera över hur det har gått att nå målen. De konkretiserade målen ur de pedagogisk planeringarna (utformade utifrån kunskapskraven och det centrala innehållet).

När vi fyller i målboken gör vi det i helklass. Det är inte viktigt att det blir helt rätt men att eleverna reflekterar över sina kunskaper. Jag har då matrisen i tänket när jag sedan försöker leda eleverna i tänket. Jag läser inte ordagrant men jag förklarar utifrån det tänket jag hade när jag skrev matrisen och den pedagogiska planeringen och tänket jag har haft för att leda lärandet i undervisningen med eleverna i vardagen. Här ser ni matrisen för Läsa:

matris läsa

Så har de också fått fundera över hur det går med förmågorna. Vilken är din starka förmåga och vilken behöver vi stärka?

självbedömning The big five

Självbedömning The big five.

IMG_3167.JPG
De har slutligen fått välja något som de är stolta över för att visa för sina föräldrar. Många har valt sin berättelsemapp där jag samlat berättelser sedan de gått i ettan. Vilken utveckling tycker vi alla!

Kändes som ett bra upplägg idag när jag gjort mitt första samtal. Jag tycker att många elever har lyckats bra. Några målar så klart i stort sett allt och det är som sagt helt ok. De har iaf reflekterat över sitt lärande. De tänker att de har lyckats och det är väl toppen! Andra tänker att det här kan jag utveckla och bli lite bättre på och då pratar vi om det och funderar kring hur vi kan jobba konkret. Jag berättar också att jag också går på utvecklingssamtal. Jag har saker att förbättra, det har man alltid hela livet. Man kan alltid lära sig mer och det är ju härligt! 🙂 Det är en av de saker jag tycker är så fantastiskt med mitt jobb. Att alltid möta elever med sina härliga egenskaper och sätt att lära och att jag måsta anpassa min undervisning så den passar alla! Lite bättre varje dag #Hultsfred

Se min lilla film om min målmedvetna undervisning.

2 reaktioner på ”Elevledda utvecklingssamtal m förmågor och mål.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.