Träna ord på olika språk.

Fick ett tips igen då jag läste mitt Twitterflöde idag. Quizlet, en app där man kan träna ord och begrepp på olika språk.

För mig gäller främst engelska och svenska så jag har gjort foldrar som passar för mina elever. Jag kan göra egna sets men det fanns massor att samla ihop som andra lagt upp. Eleverna kan sedan träna på tre olika sätt. Kort som man vänder på och rättar sig själv. Learn där eleverna skriver ordet som visas på bilderna, är det fel säger appen rätt svar och man får skriva igen. Så match som är ett slags memory där man ser flera ord och bilder samtidigt och på tid för att försöka slå sin tid. Verkar riktigt bra så här långt. 😉

Recension från Skolappar: http://www.skolappar.nu/quizlet/

Gratis är den också!


  

3 reaktioner på ”Träna ord på olika språk.”

  1. Det är ingen fara:) Jag kände inte att du vilseledde mig. Jag tänkte att du hade hittat någon genväg;)

  2. Det är möjligt att det är så. Jag har inte gjort egna sets jag har hittills bara använt mig av de andra har lagt upp. Ledsen om jag vilseledde… Det finns ju dock väldigt många som man kan använda sig av iaf.

  3. Hej Malin! Tack för ditt tips om Quizlet! Jag tycker att det verkar bra men har en liten fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Du skriver att appen är gratis men när jag ska skapa ett nytt ”study set” och lägga in bilder måste jag betala. Hur har du gjort för att få tillgång till bilderna?

    Mvh Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.