PP i svenska år 3

3 pedagogiska planeringar har blivit 1 PP-vägg.

Skriva, läsa och tala.

Min planering börjar med att jag gör alignmentmallar. Här hittar ni mina som ni vill kika skriva, läsa och tala.

Jag gör matriser och funderar över vilka nivåer som undervisningen kommer innehålla. Innan jag sedan färdigställer PP:n får eleverna vara med och tycka till vad undervisningen ska innehålla. Den här gången gjorde vi på lite annat vis. Vi gjorde skriva och tala tillsammans i helklass men läsa gjorde vi med EPA, enskilt, par, alla. Något eleverna uppskattade och tyckte var lättare. De funderade först själva sedan satt de 2 och 2 och till sist alla tillsammans och skrev upp idéerna på tavlan. Eleverna var delade i halvklass vid detta tillfälle så därför blev det två bilder på läsa här nedan. De två olika gruppernas tankar.

Vi kopplade till den metakognitiva förmågan och funderade över hur man lär sig läsa? Hur lärde du dig läsa? Vad är nästa steg för dig för att lära dig läsa ännu bättre?

De färdiga PP:erna med matriser finns att läsa här:

Skriva

Läsa

Tala

Eleverna gör självbedömningar i målböcker då jag tycker att matriserna är lite för komplicerade än så länge. De målar molnen beroende på hur långt de tycker de kommit. Jag har då matrisen som stöd för mitt tänk när jag vägleder eleverna i sitt målande.

Målboks sidan för PP:erna finns här:

Skriva

Läsa

Tala

IMG_2312.JPG

 

IMG_2315.JPG

IMG_2317.JPG

IMG_2318.JPG

IMG_2319.JPG

2 reaktioner på ”PP i svenska år 3”

 1. Tack snälla!! Så glad jag blir!
  Jag håller med om att jobbet blir ännu roligare med kollegialt lärande!! Att få respons på sina idéer är verkligen toppen och det gör också att man reflekterar över sitt eget arbete på ett tydligare sätt tycker jag. Det var därför jag började en gång. 🙂

  Lycka till!

 2. Hej Malin!
  Jisses vad duktig och generös du är.
  Jag har läst och lyssnat på dig flera gånger den här veckan.
  Jobbet är så mycket roligare med kollegialt lärande.
  Min önskan och plan är att dela med mig efterhand som jag jobbar in mig i min nya roll som grundskolelärare.

  Tack!

  Mvh Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.