Resonera kring meta-förmåga i åk 2.

 

Arbetet kring vår PP Vårt samhälle fortsätter.

Vi har varit på studiebesök på kommunhuset och utifrån det besöket så har vi skrivit en återberättande text med en resonera-knorr.

Vi började att återberätta med stöttning av vår Återgivandegenre-plansch. Så skrev vi texter mha våra bilder. Detta är eleverna ganska vana vid så idag utmanade vi lite med att resonera kring vårt studiebesök för första gången.

IMG_1523.JPG
På vår elefant-bild har jag nu också lagt till begreppen förklara och resonera. Se länken nedan för att se hur vi jobbat kring begreppet förklara.

 

IMG_1492.JPG

Se länken för att titta på hur vi jobbat kring att tränat för att förklara.

Alltid till stöd för att komma ihåg vad resonera är så ska de förklara varför? Ha en åsikt och gärna ge några exempel. När det nu gällde vårt studiebesök på kommunhuset så ville jag också att de skulle resonera kring de två nedre frågorna också.

Vi tränar också meta-förmågan med att resonera kring vad jag lärt mig och hur vi skulle kunna ha gjort för att lära oss ännu mer.

Det var första gången vi lyfte begreppet resonera men något som de kommer att stöta på många gånger under sin skoltid. Har ni ännu inte sett URs blogg Orka plugga så är det dags!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.