Idrott rytm/takt och parkour. Vad har vi tränat?

Inspirerad av elevernas intresse för Parkour kände jag att jag ville testa detta på idrotten till elevernas stora glädje.

Men vi började ,ed uppvärmning och nu kör vi takt och rytm. Jag har gjort kort med enkla steg som vi tränar på att göra tillsammans och i takt med musiken. För att utmana oss lägger vi på lite armrörelser. Tanken är att eleverna i förlängningen ska kunna göra sina egna rytm-uppvärmningar i grupper och kanske hitta på egna steg. Idag dansade vi till ”guld och gröna skogar” från melodifestivalen.

Sen var det dags för Parkour! Den här gången bestod det av en vägg, sidohopp över plint, kullebyttor/hjulningar på långmatta, balans på bom eller på räck, stå på händer alt bygga tak mot ribbstolarna, hänga i lian från en bänk till en annan och två räck- snurra i sidled och ta sig tillbaka till samma sida igen.  Bilder på några delar. Enkelt men väldigt uppskattat av eleverna.

väggen
balansräck

 

sidohopp över plint.

Innan eleverna fick gå och duscha så fick de i grupper fundera på vad vi tränat idag som ingår i läroplanens mål. Målen vi jobbar mot. De fick även diskutera vad som var lättast idag och vad som var svårast.

IMG_1507.JPG

Inspiration har jag bl.a. hittat från den här filmen:

 

Se matris och alignmentmall och tidigare inlägg på länken här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.