Viktiga matte/svenska-begrepp på fler modersmål. Studiestöd.

Jag har mha våra modersmålspedagoger skapat ett par dokument för att kunna förtydliga viktigt begrepp som jag använder i min undervisning för mina elever med annat modersmål i svenska. Tyvärr har vi inte modersmålspedagoger i alla språk. Men här är Albanska, Arabiska, Dari och Pashto. Några av språken vi har i min klass.

Tänker att elever som kan svenska bra ändå kan ha nytta av begreppen för att lära sig begreppen på modersmålet.

 

Mattebegrepp Arabiska

Svenskabegrepp Arabiska

Mattebegrepp Albanska

Svenskabegrepp Albanska

Mattebegrepp Dari

Svenskabegrepp Dari

Mattebegrepp Pashto

Svenskabegrepp Pashto

En reaktion på ”Viktiga matte/svenska-begrepp på fler modersmål. Studiestöd.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.