Intervjuer

 

 

IMG_1289.JPG

 

Idag påbörjade vi arbetet mot ett annat av målen i vår PP Vårt samhälle. Vi ska få reda på information genom intervjuer. Vi tränade på varandra först genom att intervjua och skriva mindmaps om varandra från frågor som vi tyckte var intressanta från tips-rutan. Sedan skrev vi faktatexter om varandra utifrån mindmapen, precis samma arbetssätt som vi har när vi skriver faktatexter om djur och natur och annat.

IMG_1288.JPG

Men vi tränade också på att skriva frågor men nu plockade vi fram datorerna och skrev frågor till vem som helst i hela världen! 🙂 Favoritkändisarna fick olika frågor som hur det är att vara på turné, hur länge har du spelat trummor, vilken är din favoritfärg? m.m.

IMG_1290.JPG

Nu är vi snart förberedda för att gå ner i centrum i samhället och intervjua i de olika affärerna så vi får veta lite mer om de olika yrkena som finns där. För att ta oss an nästa mål i PP:n.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.