Trafik. PP: Vårt samhälle.

 

Då var vi igång med PP:n Vårt samhälle. Läs om hur vi introducerat PP:n. VÅRT SAMHÄLLE

Vi börjar med att jobba mot målet ang. trafiken från vår PP-vägg.

IMG_1268.JPG

Vi plockade fram målet på tavlan och pratade om vad vi visst om trafik. Vad är trafik egentligen? Barnen hade massor av idéer.

IMG_1270.JPG

Det som är skrivet med rött är det vi kunde från början och pratade om. Så tittade vi på en film och fyllde på med svart. Det är lite farligt på vissa platser i trafiken. Man måste ha reflexer, gå bakom bussen när man kliver av, hur gör man när man ska gå över ett övergångställe? Vad stöter ni på när ni tar er till skolan?

IMG_1271.JPG

Vi tog hjälp av detektiven och resonerade kring varför ord heter som de gör. Kan man lista ut vad de betyder och vad de kommer ifrån? Detektiven säger att vi ska tänka på liknande ord och att man kan försöka dela på en del ord för att öka förståelsen. Vi funderade kring orden rondell, övergångställe, lastbil. Här tränar vi såklart den begreppsliga förmågan.

Så jobbade vi med samtidigt med analysförmågan och funderade och jämförde bil och taxi. Vad är det som är skillnaden mellan en bil och en taxi?

Så samtalade vi massor och för att understryka vikten av att vara delaktig i samtalen så pratade och satte fram vår elefant, den kommunikativa förmågan. Här pratade vi också om vägskyltar. Vilken är skylten för gångväg? -Den där säger någon och pekar. – Beskriv! säger jag. Färg, form m.m.

Veckans mål är att kunna några trafikmärken. Minst fyra bestämde vi men vi resonerade i klassen att om man redan nu kan fyra så kan man utmana sig genom att försöka kunna alla tills på fredag.

IMG_1272.JPG

För att kunna träna riktigt bra så har eleverna ett litet häfte som de kan ta hjälp att träna med om de får tid över någon lektion eller kommer in snabbare än de andra från rasten. Den ligger under pennkorgen och är alltid redo. 🙂

IMG_1273.JPG

IMG_1266.JPG

Bilderna är tagna från Unga fakta.

Annars kan man träna på skyltarna från tavlan med fram- och baksida så man kan rätta sig själv.

IMG_1263.JPG

IMG_1264.JPG

Vi jobbar vidare för att vi ska nå målet i vår PP men vi har kommit närmare idag. 🙂

2 reaktioner på ”Trafik. PP: Vårt samhälle.”

  1. Åh tack snälla för så fina ord. Jag blir jätteglad och all fin respons gör att jag tycker att det är extra roligt att blogga även om tiden är lite knapp ibland… 🙂

  2. Du gör ett SÅ fantastiskt jobb! Har varit lite fundersam på hur jag ska få in alls förmågorna och du hjälper mig med din tydlighet! Tack snälla!! Lyckliga elever som får ha dig! Jag följer dig och omnejd av ditt jobb, tack fina ”nätkollega”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.