Studieteknik

Glöm inte att träna studieteknik i era klasser!

Hur antecknar man stöd ord? Kan man filma en genomgång och ta hjälp av modersmålspedagogen vid ett senare tillfälle? Hur filmar man? Hur pluggar man glosor? Vilken hjälp kan man ta av digitala hjälpmedel t.ex. översättnings sidor m.m.?

Nyttigt för alla elever som vanligt. I min klass tränar vi engelska glosor, skriva mindmap och tränar på att skriva stödord när vi tittar på film t.ex. Barnen får skriva egna stödord men jag skriver också på tavlan för att visa, modellera och ge möjlighet till att skriva av. Vi funderar på vad som är det viktiga och att det helst ska vara kortfattat så man hinner lyssna samtidigt eller så fort som möjligt igen. Man får skriva jätteslarvigt, bara det går att läsa lite senare. Vi använder sedan våra stödord för att skriva faktatexter.

IMG_1138.JPG

 

IMG_1142.JPG

IMG_1141.JPG

Vi tränar glosor. De ord som ingår i temat skriver vi upp i vår engelska skrivbok och sedan kan man träna själv på orden tills man tycker man kan det eller förhöra/träna med en kompis.

IMG_1139.JPG

Filmtips för äldre barn. URs Plugga bättre.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.