Stjärnor

Vi jobbar vidare i rymden. Den här gången med stjärnor och stjärnbilder. Nu tittade vi på två filmer. Efter den första filmen gjorde vi en mindmap som vi brukar. Till den andra filmen så tränade vi oss i att skriva stödord. Jag skrev på tavlan under filmen och barnen hade var sitt papper att skriva viktiga ord på. (Eftersom vi skulle ha besök i klassen lektionen efter så skrev jag lite längre stödord, nästan meningar, för att vi skulle kunna komma ihåg tills en annan dag.)

 

 

IMG_1099.JPG

 

IMG_1101-0.JPG

Vi nästa tillfälle så hade jag skrivit ut vår mindmap och våra stödord. Dessutom läste vi om stjärnor i en bok och repeterade på så sätt vad vi sa sist. Barnen fick plocka fram sina stödord från förra gången.

Vi tittade på målen och vad det är vi ska kunna. Så formulerade vi tillsammans en liten text som alla skulle skriva om det ena målet från PP:n och så gjorde bilduppgiften att vi även jobbade mot det andra målet från PP:n. Sedan fick eleverna två och två hjälpas åt att, utifrån sina stödord, mina stödord, mindmapen och boken, formulera fler meningar som de tyckte var viktiga.

IMG_1119.JPG

IMG_1120.JPG

IMG_1121.JPG

Elevexempel:

IMG_1122.JPGIMG_1123.JPG

Här kan du läsa om vårt tidigare arbete kring Rymden.

 

 

 

 

 

En reaktion på ”Stjärnor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.