Genre inbjudan

 

Inför vårt kommande julspel så skulle vi i fredags skriva inbjudningar till de andra klasserna på skolan. Men såklart pratade vi om vad som är viktigt att ha med när man skriver inbjudningar.

IMG_1013.JPG

Så gjorde vi en ny lite mindre genreplansch om inbjudningar. Bara för att barnen iaf ska uppmärksamma att det är en annan slags text, en annan liten genre än de vi brukar använda.

IMG_1015.JPG

IMG_1014.JPG

IMG_1016.JPG

IMG_1018.JPG

IMG_1017.JPG

 

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Genre inbjudan”

 1. Åh så roligt att höra. Tack, så glad jag blir!

  Under våren kommer vi att jobba med avsluta två pedagogiska planeringar som vi endast har slut klämmen på, nämligen Rymden och Att leva i världen. Att leva i världen har med världsdelarna och kartan att göra men även hur det är att bo på olika platser och att flytta. De hann inte riktigt bli klara innan jullovet pga vårt julspel som tog lite mer tid än tänkt. 🙂

  Vi på börjar en ny PP som vi kallar Vårt samhälle som kommer att innehålla mål kring: Trafik, Platser för religionsutövning, centrala samhällsfunktioner, verksamheter i området, pengars användning och värde. Den är inte färdig skriven men kommer att komma på bloggen relativit snart.

  Miljö och näringskedjor är också ett område som vi kommer att jobba med men det blir senare under våren.

  Inom genrepedagogiken kommer vi att fortsätta utveckla de genrer som vi jobbar med nu. Vi kommer att befästa vår allra nyaste genre nämligen argumenterande genren. Vi har precis bara börjat jobba med den genren så vi kommer under terminen öka svårighetsgraden för att bli säkrare och säkrare.

  Det var delar av VT iaf. Det blir ju mer allteftersom. Vi jobbar även med NTA-lådor vilket är väldigt bra men tar en hel del tid.

  Hoppas att jag svarade på ditt önskemål. 🙂

  Med vänlig hälsning

  Malin

 2. Det är så roligt att läsa om allt bra du gör. Jag lär mig massor av att följa din blogg.Det skulle vara roligt om du ville berätta vilka områden som du tänker arbeta med under våren.
  Mvh Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.