Återberättandetext.

Idag har vi jobbat vidare med våra svampar och gjort en återberättande text kring vårt arbete.

Vi började att tillsammans prata om hur man skriver en återberättandetext för att påminna oss. Vi har ju skrivit återberättande texter tidigare också men en påminnelse är viktigt ändå så att alla hänger med på begreppen och vad jag har för förväntningar på elevernas arbete. Vi gjorde därför en återberättandetext mha bilder från ett besök vi gjorde på Virserums konsthall och tids-ord. Vi tog hjälp av vår genre-plansch.

Modellering av återberättandetext.

När vi gjort det fick eleverna en hög bilder från vårt arbete med svampar och en hög med tids-ord. I grupper fick de sedan lägga bilder och tids-ord i rätt ordning och skriva en återberättande text kring arbetet. Jag påminde om att inte glömma inledningen med orienteringsfrågorna: När? Vilka? Var? Varför?

IMG_0963.JPG

Sedan gällde det att börja skriva händelserna med mha bilderna och tidsorden.

 

IMG_0964.JPG

IMG_0962.JPG

IMG_0965.JPG

IMG_0966.JPG

Allra sista ska också värderingen stå. Hur tyckte ni att det här arbetet var?

Barnen valde den här gången att skriva för hand.

2 reaktioner på ”Återberättandetext.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.