Vi jobbar mot våra sociala mål.

Nu har vi dragit igång ett tema kring våra sociala mål. Se tidigare inlägg angående förarbetet med den sociala PPn. Idag har vi tittat på film, Ugglan och kompisproblemet om att säga förlåt på riktigt, och utifrån den fick vi visdomsord till oss. ”Att säga förlåt på riktigt, det är faktiskt jätteviktigt. ”

>
IMG_0806.JPG

Vi pratar i klassen kring detta och om målen som vi ska jobba mot. Vi diskuterar kring hur man ska göra om något händer på skolgården som man inte tycker är ok.

IMG_0805-0.JPG

Barnen får ett eget ”uggle-problem” att lösa. Hur är det att komma ny till en skola och hur kan man hjälpa till? Jag ritade rutorna ”inledning” och ”problem”. Barnen fick rita och skriva ”lösning” och ”slut”. Detta grundar sig i vårt tänk kring ”4-rutan” för att få röd tråd i våra berättelser. Se mer om det arbetet på filmen under bilderna…

 

IMG_0807.JPG

IMG_0808.JPG

IMG_0809.JPG

 

 

7 reaktioner på ”Vi jobbar mot våra sociala mål.”

  1. Pingback: EQ | Pearltrees
  2. Pingback: Soglo | Pearltrees

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.